Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016

Τριήμερο στο Πήλιο

Το Πήλιο, το Βουνό των Κενταύρων, είχαν διαλέξει οι δώδεκα Θεοί του Ολύμπου ως καλοκαιρινή κατοικία. Σήμερα το επιλέγουν δεκάδες χιλιάδες τουρίστες και τους 12 μήνες του χρόνου. Το Βουνό γίνεται συνώνυμο με ημέρες ξεκούρασης και διασκέδασης. Προσφέρονται όλες οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού: διαδρομές με άλογα, διαδρομές με ποδήλατα του Βουνού, πεζοπορία, ορειβασία, κλπ. Το Βουνό των Κενταύρων είναι το ίδιο όμορφο και μαγευτικό όλες τις εποχές του χρόνου. Εδώ ο επισκέπτης θα γευτεί τα φημισμένα γλυκά του κουταλιού, θα δοκιμάσει τα υπέροχα φρούτα, τα μήλα, τα αχλάδια και τα κεράσια, και Θα μαγευτεί από το άρωμα της γαρδένιας.

Διαβάστε περισσότερα...

Γνωρίστε τα κάστρα και τους πύργους της Μεσσηνίας

Σήμερα τα κάστρα της Μεσσηνίας είναι κάτι παραπάνω από φρούρια του παρελθόντος. Είναι σχεδόν όλα τα κομμάτια της σύγχρονης ζωής. Εύκολα επισκέψιμα, με πολλά μνημεία που παρακολουθούν την ιστορία. Σε υπέροχες τοποθεσίες, υψώνονται σαν απαραίτητα στοιχεία που δένουν την ομορφιά του πράσινου τοπίου και του ατέλειωτου γαλάζιου της θάλασσας και του ουρανού.

Διαβάστε περισσότερα...

Εξόρμηση στο Λουτράκι

Η πόλη του Λουτρακίου είναι διεθνώς γνωστή για τα ιαματικά λουτρά της, κι αποτελεί την κατεξοχήν κοσμοπολίτικη πόλη του Νομού Κορινθίας. Οι τεχνητοί καταρράκτες, ένας εξαιρετικού κάλλους διαμορφωμένος χώρος με τρεχούμενα νερά, το Καζίνο με την προ(σ)καλούσα άπαντας Θεά Τύχη, καθώς και το πλήθος των εκκλησιών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, όπως η Παναγία η Γιάτρισσα, ο ναός του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, η βυζαντινή εκκλησία του Αγ. Ανδρέα αλλά και η περιώνυμη Μονή του Οσίου Παταπίου σας περιμένουν να τα επισκεφτείτε.

Διαβάστε περισσότερα...

Χαλαρώστε στην λίμνη Πλαστήρα

Τόπος με αντιθέσεις και απαράμιλλη ομορφιά, παντρεύει στα όριά του τον ορεινό όγκο των Αγράφων στα δυτικά και τον θεσσαλικό κάμπο στα ανατολικά. Ο επισκέπτης στην Καρδίτσα έχει τη δυνατότητα να την ανακαλύψει επιλέγοντας ανάμεσα σε πολλές εναλλακτικές προτάσεις, ανάλογα με το προσωπικό του γούστο και στυλ. Αν είστε λάτρεις της ηρεμίας του βουνού τότε η λίμνη Ν. Πλαστήρα με τα καταπράσινα βουνά να χαϊδεύουν τις όχθες της είναι ο ιδανικός προορισμός. Μαγευτικά τοπία που διαφοροποιούνται, σε κάθε στροφή, σε κάθε κοίταγμα, σαγηνεύουν τον επισκέπτη. Η περιοχή δίνει τη δυνατότητα και για εναλλακτικές αθλητικές δραστηριότητες όπως ορειβασία, πεζοπορία, ποδήλατο βουνού κ.α.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS