Εξόρμηση στο Λουτράκι

Εξόρμηση στο Λουτράκι

Η πόλη του Λουτρακίου είναι διεθνώς γνωστή για τα ιαματικά λουτρά της, κι αποτελεί την κατεξοχήν κοσμοπολίτικη πόλη του Νομού Κορινθίας. Οι τεχνητοί καταρράκτες, ένας εξαιρετικού κάλλους διαμορφωμένος χώρος με τρεχούμενα νερά, το Καζίνο με την προ(σ)καλούσα άπαντας Θεά Τύχη, καθώς και το πλήθος των εκκλησιών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, όπως η Παναγία η Γιάτρισσα, ο ναός του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, η βυζαντινή εκκλησία του Αγ. Ανδρέα αλλά και η περιώνυμη Μονή του Οσίου Παταπίου σας περιμένουν να τα επισκεφτείτε.

Στην Περαία γη, φωλιάζει και μια από τις ομορφότερες λιμνοοθάλασσες του ελλαδικού χώρου, η λίμνη της Βουλιαγμένης ή Εσχατιώτις, όπως ήταν γνωστή στην αρχαιότητα. Εκεί θα ανακαλύψετε τη χάρη της αρχαίας Μάγισσας, της ήρεμης λίμνης, ενώ δυτικότερα της λίμνης στο ακρωτήριο του Ηραίου ή Μελαγκάβι θα δείτε έναν από τους παλιότερους -εν λειτουργία- πέτρινους φάρους της νεότερης Ελλάδας, καθώς επίσης και τα ερείπια του αρχαίου οικισμού και του ναού της Ήρας της Ακραίας.

Από εκεί η θέα των νότιων ακτών του Κορινθιακού, με τους ορεινούς όγκους που ξεχωρίζουν επιβλητικά στο τοπίο είναι μαγευτική, ενώ μια πανδαισία χρωμάτων στολίζει τον Κορινθιακό την ώρα που ο Ήλιος χάνεται στα νερά του. Οι υπέροχες παραλίες της περιοχής όπως η Μικρή και η Μεγάλη Μυλοκοπή (όπου μπορείτε να κάνετε αυτόνομη κατάδυση), η Στέρνα, η Σκαλωσιά, το Σχίνο και τα Στραβά καθώς και το βουνό των Γερανείων με τα πλούσια ελατοδάση του, σας περιμένουν να σας μαγέψουν με τη χάρη και την ομορφάδα τους.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή