Χαλάρωμα στις ήρεμες παραλίες της Λέρου

Η σύγχρονη Λέρος ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στο παλιό και το νέο. Στο παρελθόν, n στρατηγική της θέση την κατέστησε θέατρο μαχών και στόχο κατακτητών Εκεί οφείλει το σημερινό της πλεονέκτημα ως θαλάσσιος κόμβος και λιμάνι ανεφοδιασμού στους ιστιοπλοϊκούς αγώνες. Προικισμένη από τπ φύση με έντονο θαλάσσιο διαμελισμό, προφυλαγμένα, απάνεμα λιμάνια και ήρεμες ακρογιαλιές, n Λέρος είναι ιδανική βάση για θαλάσσιες διάδρομες.

Για γαλήνη και κατάνυξη στην Πάτμο

Μέσα στα βαθυγάλανα νερά του Αιγαίου πελάγους, θα βρείτε ένα νησί που κάθε βράχος και κάθε καλντερίμι του αποπνέει γαλήνη και κατάνυξη, την Πάτμο. Έναν από τους ιερότερους χώρους της Χριστιανοσύνης και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας: Διάσπαρτη με γυναικεία και ανδρικά μοναστήρια, ασκητήρια σε βουνά με μαγευτική θέα ή σε βράχους μες τη θάλασσα και οικογενειακά ξωκλήσια που εμφανίζονται σε κάθε βήμα στα μεσαιωνικά σοκάκια της πανέμορφης Χώρας. Πάνω από όλα όμως δεσπόζει n μεγαλοπρεπής Μονή του Αγίου Ιωάννη, το καστρομονάστηρο που διοίκησε την Πάτμο για τρεις τουλάχιστον αιώνες.

Ατέλειωτες αμμώδεις παραλίες στα Χανιά

Ο νομός Χανίων, ο δυτικότερος της νήσου Κρήτης, χαρακτηρίζεται από μοναδική ομορφιά Με τις ατέλειωτες αμμώδεις παραλίες, τα άγρια φαράγγια, τα σπήλαια, τα ενδημικά φυτά και ζώα, τους απέραντους ελαιώνες και πορτοκαλεώνες κι ένα συνδυασμό από αγριάδα και θάλασσα, ενθουσιάζει και τους πιο δύσκολους επισκέπτες.

Συνδυάζει με αρμονικό τρόπο το χθες με το σήμερα η Σύρος

Η Σύρος ή Σύρα είναι το γεωγραφικό, διοικητικό και εμπορικό κέντρο των Κυκλάδων. Με τη μοναδική ιστορική διαδρομή της, τον ιδιαίτερο πολιτιστικό πλούτο της και το υποβλητικό φυσικό της περιβάλλον, η Σύρος εκπέμπει σήμερα μια ακτινοβολία ασύγκριτη, καθώς εδώ ο ταξιδιώτης βλέπει να συνυπάρχουν με αρμονικό και ταυτόχρονα συναρπαστικό τρόπο το παραδοσιακό στοιχείο με το κοσμοπολίτικο, το μεσαιωνικό με το σύγχρονο αστικό, το κυκλαδίτικο με το νεοκλασικό, η καθολική ιστορική παράδοση με την ορθόδοξη.

Ο βυθός και οι κορφές της Καλύμνου χαρίζουν έντονες συγκινήσεις

Ο βυθός και οι κορφές της Καλύμνου χαρίζουν έντονες συγκινήσεις και ασύγκριτες εικόνες του Αιγαίου Πελάγους. Διεθνές αναρριχητικό κέντρο με βράχους εξαιρετικής ποιότητας, αλλά και καταδυτικός παράδεισος με ασύλληπτης ομορφιάς βυθό, η Κάλυμνος είναι ένα από τα ελάχιστα μέρη στην Ελλάδα όπου διατηρείται ζωντανή n παράδοση της σπογγαλιείας. Εδώ ζει ο μύθος των ηρωικών σφουγγαράδων που, αψηφώντας τη φύση και χωρίς εξοπλισμό αρχικά πέρα από τα γερά πνευμόνια τους, βουτούσαν μέχρι και 30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για να ανασύρουν τα καλύτερα σφουγγάρια.

Γνωρίστε τις γραφικές παραλίες και τις παραθαλάσσιες σπηλιές της Ζακύνθου

Η Ζάκυνθος ξεχωρίζει για τα ειδυλλιακά της τοπία μέσα στο πράσινο, για τις υπέροχες αμμουδιές της, τα καταγάλανα νερά και τις παραθαλάσσιες σπηλιές της, για τα μαγικά ηλιοβασιλέματα και το ήπιο κλίμα της. Στα βόρεια, ανατολικά και νότια, αμέτρητες είναι οι γραφικές παραλίες της, ενώ στα δυτικά στις επιβλητικές βραχώδεις ακτές της, σχηματίζονται πολλές θαλάσσιες σπηλιές όπως η θαυμάσια Γαλάζια Σπηλιά στα βορειοδυτικά του νησιού.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS