Διακοπές υψηλών προδιαγραφών στην Σκιάθο Κύριο

Διακοπές υψηλών προδιαγραφών στην Σκιάθο

Περισσότερες από 60 παραλίες κοσμούν τη Σκιάθο, την πατρίδα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του φημισμένου Έλληνα συγγραφέα. Απέχει μόλις 2,4 μίλια από τις ακτές του νοτίου Πηλίου και 4 μίλια από τη Σκόπελο. Η νότια πλευρά του νησιού γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, ενώ η βόρεια παραμένει φυσική και ανεξερεύνητη.

Το 14ο αιώνα, οι κάτοικοι της πόλης της Σκιάθου εγκατέλειψαν τον τόπο τους, που ήταν το κέντρο του νησιού από την αρχαιότητα, και έχτισαν τη νέα πρωτεύουσα σ' έναν ψηλό βράχο δίπλα στη θάλασσα, στο Βόρειο μέρος του νησιού, στο Κάστρο. Μετά την ελληνική επανάσταση, η πόλη της Σκιάθου έγινε το κέντρο του νησιού.

Μπροστά από την πόλη της Σκιάθου βρίσκεται το Μπούρτζι, ένας κατάφυτος λόφος, πάνω σε μια μικρή χερσόνησο. Στο Μπούρτζι βρίσκεται το πολιτιστικό κέντρο του δήμου Σκιάθου, που φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του έτους και κυρίως το καλοκαίρι με την ονομασία «Όνειρο στο κύμα».

Το σπίτι του σημαντικού νεοέλληνα συγγραφέα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού της Σκιάθου, είναι χώρος αναφοράς πολλών επισκεπτών του νησιού.

Με σύγχρονο πρόσωπο και πλήθος άνετων τουριστικών μονάδων, από ξενοδοχεία πολυτελείας, μέχρι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, η Σκιάθος προσφέρεται για τουρισμό υψηλών προδιαγραφών, ενώ η μεγάλη τουριστική ανάπτυξη δεν στέρησε τη Σκιάθο από την αρχιτεκτονική της κληρονομιά.

Οι πολυσύχναστες κοσμικές παραλίες, οι ταβέρνες, τα μπαρ και τα κλαμπ ικανοποιούν όλα τα γούστα. Στις παραλίες του νησιού τα θαλάσσια σπορ γίνονται μια ξεχωριστή εμπειρία.

Οι παραλίες

Η Μεγάλη Άμμος, ο Τρούλος, η Μπανάνα, ο Τζανεριάς, το Σκληθρί, η Αγία Παρασκευή, ο Μαραθιάς, το Μανδράκι, ο Ελιάς, ο Ασέλινος, ο Κεχριάς, τα Λιμενάρια, ο Τσουγκριάς, η παραλία Βασιλιάς, η Αχλαδιά, η Καναπίτσα, το Καλαμάκι, οι παραλίες Κολιός, τα Λαλάρια και ο Βρωμόλιμνος είναι μόνο μερικά από τα σημεία που αξίζει να επισκεφτεί κανείς. Η πιο γνωστή παραλία της ΣκιάΘου, οι Κουκουναριές, έχει ανακηρυχτεί τρίτη καλύτερη παραλία της Μεσογείου. Η Σκιάθος προσφέρει πλουσιοπάροχα ανέσεις υψηλών προδιαγραφών για κοσμοπολίτικες διακοπές με ένταση, αλλά και ηρεμία.

Τόποι λατρείας

Σημαντικό ρόλο στην ιστορία και τον πολιτισμό της Σκιάθου, έπαιξαν οι εκκλησίες και τα μοναστήρια του νησιού, τα οποία οι κάτοικοι συνεχίζουν να επισκέπτονται τις ημέρες των γιορτών, σύμφωνα με τις θρησκευτικές παραδόσεις του νησιού.

Ο Ιερός Ναός των Τριών Ιεραρχών, η Μητρόπολη του νησιού, κτίστηκε το 1846 και είναι τρίκλιτη βασιλική. Στο ναό φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Εικονίστρας, που βρέ8ηκε το 1650. Το μοναστήρι της Ευαγγελίστριας, που ιδρύθηκε το 1704 από μοναχούς του Αγίου Όρους, είναι ξακουστό για το ρόλο που έπαιξε στα χρόνια της ελληνικής επανάστασης.

Φωτογραφίες: Μιχάλης Πόρναλης

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή