Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Πλούσια σε αρχαιολογικούς και θρησκευτικούς θησαυρούς η Ημαθία

Όταν κάποιος θέλει να δώσει επιγραμματικά μια περιγραφή για τον Νομό Ημαθίας, θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει έναν τόπο ευλογημένο. Έναν τόπο στον οποίο η μαγεία της φύσης, που αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις, βαδίζει χέρι - χέρι με την σπουδαία ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά που συνεπαίρνει το πνεύμα. Έναν τόπο όπου τα συγκλονιστικά μνημεία, μάρτυρες αδιάψευστοι μιας σημαντικής διαδρομής που χάνεται στα βάθη των αιώνων, συνυπάρχουν αρμονικά με τα σύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα και τα πολυτελή ξενοδοχεία, προσφέροντας απλόχερα στον επισκέπτη στιγμές μοναδικές που μένουν χαραγμένες στη μνήμη για πάντα.

Διαβάστε περισσότερα...

Η Πέλλα συνδυάζει την ιστορία με το φυσικό περιβάλλον

Η Πέλλα είναι ένας τόπος, που συνδυάζει την ιστορία με τον θρύλο, το φυσικό περιβάλλον με την αρχιτεκτονική, το νερό με το δάσος, το χιόνι με την ομορφιά και όλες τις εποχές του χρόνου με την ομορφιά αυτού του τόπου. Είναι πλούσια σε αρχαιολογικούς θησαυρούς, γεμάτη προκλήσεις σε ορεινό και χειμερινό τουρισμό, απαραίτητη στα νερά που δρουν θεραπευτικά και ασυναγώνιστη στο πάντρεμα του παραδοσιακού με τις νέες εμπειρίες, προσκαλεί τον επισκέπτη να βιώσει και να αισθανθεί την ομορφιά της. Μπορεί σε κάθε εποχή του χρόνου να προσφέρει συναρπαστικές υπαίθριες δραστηριότητες για τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας. Ανεξερεύνητες διαδρομές, ομορφιές και αξιοθέατα, ευκαιρίες διασκέδασης και γαστρονομικών απολαύσεων με την συνοδεία τοπικών κρασιών και τσίπουρο.

Διαβάστε περισσότερα...

Απέραντες ακτές με χρυσή άμμο και καθαρή θάλασσα στην Πιερία

Ο Νομός Πιερίας αποτελεί το Νοτιοδυτικό άκρο της Κεντρικής Μακεδονίας. Βρίσκεται μεταξύ των Νομών Θεσσαλονίκης και Λάρισας πάνω στον οδικό άξονα του Εθνικού Αυτοκινητόδρομου (Ε75) Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Ανατολικά βρέχεται από τον Θερμαϊκό κόλπο, βόρεια οριοθετείται από τον ποταμό Αλιάκμονα, νότια από τον ποταμό Πηνειό και δυτικά από το ορεινό σύμπλεγμα του Ολύμπου και των Πιερίων. Οι περισσότεροι γνωρίζουν την Πιερία και τον Όλυμπο από την ελληνική μυθολογία.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS