Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Βόλτα στην λίμνη Ιωαννίνων

Κτισμένα στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας τα Ιωάννινα είναι μια όμορφη, γραφική πόλη, που συνδυάζει τις ιστορικές μνήμες με την πραγματικότητα μιας σύγχρονης μεγαλούπολης. Είναι η πόλη των θρύλων της παράδοσης και των αργυροχρυσοχόων. Στα πράσινα νερά της λίμνης ζωντανεύουν οι θρύλοι του Αλή Πασά και της Κυρά Φροσύνης, ενώ στα γραφικά δρομάκια του Κάστρου της κυριαρχούν μνήμες του βυζαντινού παρελθόντος και της νεότερης ιστορίας της.

Διαβάστε περισσότερα...

Ορειβασία στον Όλυμπο

Οι ποιητές και οι καλλιτέχνες δεν έπαψαν να υμνούν τον Όλυμπο από την εποχή του Ομήρου μέχρι τις μέρες μας. Και μόνο το γεγονός ότι οι φορείς ενός μεγάλου, ιστορικού πολιτισμού, όπως οι Έλληνες, στον Όλυμπο φαντάσθηκαν την έδρα των θεών τους, είναι ενδεικτικό του δέους που προξενεί ο ορεινός όγκος του. Δεν εντυπωσιάζει μόνο το ύψος του, που στον Μύτικα φτάνει τα 2.918 μέτρα, αλλά και η μικρή απόστασή του από τη θάλασσα πάνω στην οποία δεσπόζει και οι πολλαπλές όψεις του. Κάθε διαδρομή στον Όλυμπο προκαλεί διαφορετική αίσθηση, γιατί το βουνό έχει πολλά πρόσωπα να δείξει στον επισκέπτη.

Διαβάστε περισσότερα...

Γνωρίστε τα μοναστήρια των Μετεώρων

Από τα σπουδαιότερα μνημεία του κόσμου, προστατευμένο από την UNESCO, το σημαντικότερο της Θεσσαλίας . Το πιο αξιόλογο, μετά το Άγιο Όρος, Μοναστηριακό Κέντρο στην Ελλάδα. Στις απάτητες κορυφές των επιβλητικών βράχων ήρθαν τον 11ο αιώνα οι πρώτοι ερημίτες μοναχοί και λίγο αργότερα αποτέλεσαν τη Σκήτη της Δούπιανης. Το 14ο αιώνα ο Όσιος Αθανάσιος ο Μετεωρίτης συγκρότησε το πρώτο οργανωμένο μοναστικό κοινόβιο στο Μεγάλο Μετέωρο. Είκοσι τέσσερα μοναστήρια, πολλά κελιά, ερημητήρια και ασκηταριά άνθισαν διάσπαρτα σε όλους τους βράχους για 600 και πλέον χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS