Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Στις βουνοκορφές των Αγράφων

Ολόκληρο το δυτικό τμήμα του Ν. Καρδίτσας ανήκει στον ορεινό όγκο των θεσσαλικών Αγράφων και αποτελεί μέρος της οροσειράς της Πίνδου. Αποτελείται από δεκάδες απόκρημνες κορυφές, εντυπωσιακές χαράδρες και οροπέδια. Οι υψηλότερες βουνοκορφές στο Ν. Καρδίτσας είναι:

Διαβάστε περισσότερα...

Για σπορ περιπέτειας στην Ευρυτανία

Η Ευρυτανία είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή, με σημαντικές υποδομές και χωροθετείται στους ορεινούς όγκους της Κεντρικής Ελλάδος. Το πλήθος και η ποιότητα των υποδομών της, είτε πρόκειται για πολυτελή ξενοδοχεία, είτε για φιλικούς παραδοσιακούς ξενώνες, είτε για επιχειρήσεις φαγητού και διασκέδασης μπορούν να φιλοξενήσουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκούραση στην ορεινή Αρκαδία

Στην Αρκαδία διακλαδίζονται οι δύο οροσειρές, του Μαινάλου και του Πάρνωνα. Στις πλαγιές τους είναι ακροβολισμένα τα μαγευτικά Χωριουδάκια της Αρκαδίας -πολύχρωμες πινελιές σε καταπράσινο καμβά- και τα «άγια» Αρκαδικά Μοναστήρια, ανεκτίμητοι θησαυροί απ' το βάθος των αιώνων. Στο κέντρο της, και στο χαρακτηριστικό οροπέδιο Μαντινείας, δεσπόζει π Ιστορική Τριπολιτσά των 35.000 κατοίκων, σήμερα. Τα δύο ποτάμια, ο Αλφειός και ο Λούσιος, κυλούν ήρεμα τα νερά τους, κάτω από πετρόκτιστα γεφύρια και κατά μήκος «φιορδικών» πολύχρωμων όχθεων!

Διαβάστε περισσότερα...

Στα μονοπάτια των Τζουμέρκων

Άγριο και δυσπρόσιτο τοπίο που από μακριά φαντάζει παραμυθένιο και από κοντά επιβλητικό, τα Τζουμέρκα είναι μία από τις τελευταίες περιοχές που δεν έχουν ακόμα υποκύψει στην τεχνολογία και στην υπερανάπτυξη. Η φύση ζει στο δικό της, ήρεμο ρυθμό εναλλαγής των εποχών και λέξεις όπως δέος και θαυμασμός δεν επαρκούν για να περιγράψει κανείς τη μεγαλειότητά της.

Διαβάστε περισσότερα...

Εκδρομές με ορμητήριο την Ακράτα

Μια εναλλακτική πρόταση για απόδραση από την καθημερινότητα, είναι να επιλέξει την Ακράτα. Η Ακράτα είναι μια πόλη της Αχαΐας με πολλές φυσικές ομορφιές, αλλά αυτό που την κάνει πραγματικά πόλο έλξης για τους επισκέπτες χειμώνα καλοκαίρι είναι το γεγονός ότι η περιοχή φλερτάρει τόσο με το βουνό όσο και με τη θάλασσα. Τα ορεινά θέρετρα της περιοχής, με δημοφιλέστερο τη Ζαρούχλα, και με αναλλοίωτες φυσικές ομορφιές, συναγωνίζονται επάξια τα θερινά θέρετρα.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS